… een intelligente lockdown

Weet iedereen wel wat bedoeld wordt met ‘intelligent’ vroeg ik mij al verschillende keren af tijdens deze Coronacrisis. De overbevolkte Nederlandse wandelroutes, Noordzeestranden en eindeloze bospaden getuigden daar de afgelopen periode niet van. Zeker ook niet de mensen die met elkaar op de vuist [lees: elleboog of voet] gaan omdat de een dichter dan anderhalve meter op de ander staat, dan de huidige maatregelen veroorloven. Ik vertaal ‘intelligent’ in deze graag als: “Eerst nadenken en dan pas doen”. Met andere woorden “Is het een goed idee om zij aan zij op het strand te gaan wandelen? Antwoord: “Nee”. Actie: “Niet doen dus.”

Zo kan ik nog heel veel voorbeelden geven. Voorbeelden die jullie zelf inmiddels ook hebben gezien of wellicht al ervaren. Ook kan ik de maatregelen nog eens herhalen hier. Overbodig! Volgens mij is de boodschap duidelijk. “Denk na bij wat je doet tijdens de lockdown. En wat mij betreft voeg ik eraan toe … en blijf dat doen!”

Blijf gezond, let op elkaar en …denk na! Lieve groet van Marlou