TF HighHeels bij D’RAN Festival 2017

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2017 vond het democratiefestival D’RAN in Enschede, Roombeek plaats. De TaskForce HighHeels deed hier ook aan mee. Wij verzorgden een workshop [gespreksvorm] van 3 kwartier op vrijdagochtend om 9.30 uur voor een grote groep studenten en eentje op zaterdagmiddag om 13.30 uur in de Twentse Welle voor een kleiner groepje vrouwen. Zeer verschillende bezoekerssamenstelling van de twee workshops en daardoor zo leuk. Onder de titel  “Wat is jouw toekomst?” gaven we de aanwezigen net dat beetje meer lef en durf, waardoor ze met meer zekerheid in zich, de workshop verlieten.

Samenvatting. Carrièrestappen van, voor en door hoogopgeleide vrouwen. Krijg inspiratie. Leer van onze ervaringen en verhalen, onze fouten, twijfels en onzekerheden en… van onze tips! Hoe zorgen we dat [hogeropgeleide] vrouwen in Nederland meer doen met hun hoge opleiding? 

Festival
D’ran is een festival wat met zogeheten blokkenschema’s werkt. Het verschil met een muziekfestival is dat je op D’RAN als bezoeker geen keuze maakt op welke momenten je naar een artiest luistert met bijbehorende locatie, maar dat je een keuze maakt over welke sessie je bezoekt [zoals die van ons].

Bezoekers/studenten
Op vrijdag 08 september bestaan de festivalbezoekers, naast reguliere bezoekers, uit Saxion en UT-studenten. Ook zijn er circa 600 ROC-studenten, die als onderdeel van een introductievak, tenminste 3 sessies op die dag dienen te bezoeken. Op zaterdag zal het publiek uit louter reguliere bezoekers bestaan.